Zimný výstup na Prašivú (2024)

Radosť z výhľadov (autor foto: PeterC)

Radosť z výhľadov (autor foto: PeterC)

V sobotu 13. januára 2024 sa vybralo na zimnú túru štrnásť turistov, ale štyria okolo Ľuba boli veľmi nedočkaví, tak vytrielili od auta skôr ako sme dorazili od autobusu do Korytnice.

Za mrazivého dňa sme sa vyštverali na mačkách na hlavný hrebeň Nízkych Tatier. Čím sme boli vyššie, tým sa otvárali krásne scenérie. Hlavne nad Malou a Veľkou Fatrou, ktoré boli zaliate do inverznej oblačnosti. Trčali len ich najvyššie partie. Najprv sa vynorila Krížna s Frčkovom. Neskôr sa objavil Veľký Kriváň. Bojazlivo vykukol tiež Malý Kriváň. Potom sa ukázal Ostredok i pyramída Rakytova. Následne Steny, vrcholček Stohu, Chlebu a Pekelníka. Oblačné divadlo pokračovalo Ploskou i Šiprúňom. Jednoducho nádhera. Koho odradilo hmlisté ráno v meste, tak môže veľmi ľutovať. Samozrejme nechýbali úplne jasné výhľady na východ na Nízke Tatry a Slovenské rudohorie plus Tatry.

Zostupovú trasu sme zvolili do Hiadľa, kde sme prišli 10 minút pred odchodom autobusu. V Lučatíne sme vyskúšiali integrovanú dopravu, kde sme chvíľu čakali na nadväzujúci spoj.

-TT-

Komentáre sú uzavreté.