Posledná túra 2023 a prvá túra 2024

Pred odchodom z Burdy (autorka foto: Honorata)

Pred odchodom z Burdy (autorka foto: Honorata)

Poslednú túru roka – 30. decembra 2023 sme absolvovali vo Veporských vrchoch. Spojili sme spoločný výstup na Zrub Burde, kde čas partie išla silvestrovať.

Zo sedla Zbojská sme išli hore dvomi trasami. Jedna skupina cez Striebornú a druhá cez Kučelach. Pre rôzne zdržania (stratené okuliare) sme na Burdu dorazili roztratení, no každý si užil príjemné posedenie v útulnom Zrube Burda. Dokonca ráno vo vlaku sa vytvorila skupinka okolo Johnyho, ktorí vyrazili na Burdu zo Závadky nad Hronom. Napokon účastníci postretali a spoločne cez Kučelach zišli naspäť na Zbojská.

Prvou túrou roka – 6. januára 2024 sme išli na Motyčiansku hoľu vo Veľkej Fatre. Predpoveď bola viac ako nepriaznivá, preto sme ráno boli len štyria. No Milan sa otočil hneď v úvode pre dážď. V neutíchajúcom daždi sme zdarne v trojici vystúpili do sedla Prípor, na Holicu a napokon na Motyčiansku hoľu. Keďže iba Vlado mal snežnice, tak sa mu išlo dobre, pre dážď sme sa po vlastných stopách vrátili naspäť na Donovaly. Boli sme pozrieť nového kamaráta Vlada na jeho chalupe, kde sme sa fajne zohriali pri peci a osušili veci.

Viac fotografií nájdete na facebooku Turisti Kremnička.

PF 2024!

-TT-

Komentáre sú uzavreté.