Výstup na Vysokú vo Vysokých Tatrách

Chata pod Rysmi ráno (autor foto: Dušan Šišlák)

Chata pod Rysmi ráno (autor foto: Dušan Šišlák)

Na dvojdňovú vysokohorskú akciu „Výstup na Vysokú vo Vysokých Tatrách“ v termíne 26. – 27. 8. 2023 prišlo deväť vysokohorských turistov. Prvý deň sme vyšli podľa plánu zo Štrbského plesa na Chatu pod Rysmi.

Krátko po našom príchode na chatu, dorazila aj búrka s krúpami, ktorej sme unikli vďaka nášmu zrýchlenému postupu od Popradského plesa. Druhý deň o 7.45 h osem turistov (z toho dve turistky) vyrazilo do sedla Váha, jeden z nás po vyhodnotení podmienok, odstúpil od výstupu na Vysokú, a vrátil sa na Štrbské pleso.

Zo sedla Váha sme cez Kohútik pretraverzovali do centrálneho žľabu Vysokej. Až na jednu dvojicu, ktorá nás  predbehla ešte pred Kohútikom, sme nastúpili do žľabu v ten deň ako prvá skupina. O 10.00 h sme vystúpili na  vrchol Vysokej, užili sme si výhľady a pri kríži sme počkali na skupinku Poliakov vystupujúcich za nami, aby nám spravili spoločné fotky z vrcholu. Zostúpili sme do Dračieho sedla, urobili sme si tlačovku z vlastných zásob, a Zlomiskovou dolinou sme sa vrátili spokojní a šťastne unavení na Popradské a Štrbské pleso.

Komentáre sú uzavreté.