Výstup na Suchý (2023)

Malá Fatra - Chata pod Suchým vrchom (autor foto: Maroš Huntoš)

Malá Fatra – Chata pod Suchým vrchom (autor foto: Maroš Huntoš)

V sobotu  13. 5. 2023 sme sa stretli na železničnej stanici v Banskej Bystrici v skorú rannú hodinu. Bolo nás 15 turistov. Rýchlikom Fatran sme sa odviezli do Vrútok. Vo Vrútkach sme necelú hodinu čakali na vlak , ktorý nás odviezol do Nezbudskej Lúčky.

Z Nezbudskej Lúčky sme po červenej značke začali výstup na Suchý. Pravdaže najskôr bolo uvítanie. Cestou sme prechádzali cez Starý hrad, kde sme sa kochali nad meandrom Váhu a peknými výhľadmi. Zo Starého hradu sme pokračovali ďalej ku chate pod Suchým. Tam sme sa občerstvili a trošku si oddýchli. Z chaty sme vystupovali popri vleku, kde sme nachádzali horce a inú kvetenu. Po náročnom výstupe sme dosiahli vrchol Suchého. Spravili sme si tu spoločnú fotku a pripili na dosiahnutie vrcholu.

Zo Suchého sme zostupovali po zelenej značke smerom do Vrútok. Po ceste sme sa zastavili na chate pod Kľačianskou Magurou. Po občerstvení sme sa dohodli, že pôjdeme priamo do Vrútok nie cez Lipovec, ale cez Turčianske Kľačany. Rýchlik sme stihli len-len tak o 16.04 h. Do Banskej Bystrici sme prišli okolo 17.00 h. Túru sme ukončili minitlačovkou v „Semafore“ pri stanici .

Myslím, že každý z turistov bol spokojný a príjemne unavený. Počasie nám prialo. Ďakujem zúčastneným za účasť.

-MB-

Komentáre sú uzavreté.