Radvanské rande pri Hrone

Cez Kopanice nad Lukavicou

Cez Kopanice nad Lukavicou

V sobotu 11. júna 2022 sa konali dve klubové podujatia. Veľmi náročný prechod hrebeňom Ďumbierskych Tatier a menej náročný výlet z Veľkej Lúky do Vlkanovej na podujatia organizované aktívnymi občanmi Radvane. Obe klubové túry si našli svojich priaznivcov. 

Vo Veľkej Lúke vystúpilo z vlaku 13 členov klubu a tri obyvateľky Vlkanovej. Za krásneho slnečného letného dňa sme vystúpili nad Sampor a cestami-necestami sa dostali na Hrabovú v chotári Hronseka. Mimo značiek sme prešli do vlkanovského chotára, kde sa podarilo nájsť zabudnutý Medokýš pod horou. Slovo dalo slovo a s vlkanovskou pani starostkou, ktorá bola s nami na výlete, sme sa dohodli, že zanedbaný minerálny prameň vyčistíme a upravíme okolie v sobotu 9. júla. Všetky šikovné ruky sú vítané!

Na záver sme sa presunuli do lodenice Fort Geronimo, kde sa rozbiehal kultúrno-spoločenský program. Stretli sa tu vodáci, cyklisti a peší turisti. Pri muzike sme si pochutili na kotlíkovom guľáši, čapovaných nápojoch a so záujmom sme si pozreli kovbojskú šou s bičmi.

Komentáre sú uzavreté.