Poklady Krupinskej planiny

Ranný Jablonec pri východe slnka (autor foto: IgorG)

Náš nocľah pri východe slnka (autor foto: IgorG)

Na 1,5-dňovú akciu z piatka na sobotu 30. septembra sa vybralo sedem účastníkov. Podvečer sme prišli autobusom na hrušovské lazy, odkiaľ sme si vychutnali čarovný západ slnka z rozhľadne Prášny vrch. Za šera sme zišli na laz Jablonec, kde nás čakal hostiteľ Janči. Hladní sme hneď zhtli pripravené občerstvenie na ohni a nechýbala ani domáca ohnivá voda, či hrušovské vínko. Večer pri táboráku pod košatým orechom príjemne plynul…

V sobotu sme sa zobudili rovno so slnkom, ktoré ožiarilo rozprávkovú chalúpku dedka Večerníčka (rozumej zrub s trstinovou strechou) a vydali sa na krátku vychádzku k vodopádu na Karlove. Po zbalení sme vyrazili cez miestne lazy na Benkov laz, kde nás opäť čakalo srdečné hontianske pohostenie domácim burčiakom a koláčikom. No ešte sme mali kus cesty pred sebou, tak sme museli pokračovať.

Krátky dáždik nás chytili pred hlavnou cestou, no zišli sme do údolia Litavy. Brodom riečky sme zišli k ruine drieňovského mlyna a obzreli si zaujímavý skalný výtvor v blízkosti. Starou mlynárskou cestou sme opäť vyšli na planinu do dedinky Drieňovo. Pohodlnými poľnými a lesnými cestami sme zašli na zašitú vyhliadku na hrad Čabraď a ponáhľali sa do Čabradského Vrbovka. Niektorí odvoliť a všetci sa občerstviť pred cestou domov.

-TT-

Komentáre sú uzavreté.