Rozhľadňa Háj nad Novou Baňou

Červená skala (autor foto: Marian)

Červená skala (autor foto: Marian)

Začnem od konca: všetko vyšlo na jednotku. Po vystúpení z vlaku v Novej Bani sme sa zišli dokopy traja; Stano zo Zvolena, ja a psík Oliver. Túru sme absolvovali podľa plánu.

Počasie – na jednotku. Z rozhľadne Háj sa nám naskytli pekné výhľady po okolí, na jednotku. Cestou ďalej sme si pozreli starú banskú odvetrávaciu šachtu Klingsbittner, kde sme zhodnotili neuveriteľnú drinu našich predkov pri jej kopaní. Pokračovali sme na oči „krokodíla“, Havraniu skalu a Červenú skalu. Masív Malá Gupňa je papuľou krokodíla. V závere trasy sme sa občerstvili v bufete pri Zvoničke, kde odporúčam ochutnať výbornú fazuľovú polievku a pivko k tomu – ako inak, na jednotku.

Naše spoločné konštatovanie je, že lokalita sa dá navštíviť kedykoľvek, je to veľmi pekné miesto a pre mňa to bola premiérová návšteva. Vidieť, že domácim záleží na návštevách verejnosti, svedčí o tom aj Zvonička so záhradou s vysadenými a označenými stromčekmi, ktorá je vhodným miestom na návštevu pre rodiny s deťmi. A platí to, čo som uviedol na úvod – bola to túra na jednotku.

  • dĺžka okruhu 11,8 km,
  • celkový čas 6,5 h.

-Marian-

1 komentár k článku “Rozhľadňa Háj nad Novou Baňou”