Cez Tri diely individuálne

Selčiansky diel z Kajchiara (autor foto: Arpád Takács)

Selčiansky diel z Kajchiara (autor foto: Arpád Takács)

Na základe núdzového stavu vyhláseného Vládou SR z dôvodu epidémie sa výlet plánovaný na nedeľu 10. mája 2020 Cez tri diely neuskutočnil. Napriek tomu ju v daný deň prešiel navrhovateľ výletu, aby ju zmapoval a priblížil na individuálne absolvovanie potenciálnym záujemcom v budúcnosti. Na trase sa náhodou stretol aj s niektorými inými turistami, ktorí však trasu alebo niektoré jej úseky absolvovali individuálne. Ich účasť bola náhodná a nemala nič spoločné s činnosťou nášho klubu.

Za jeden deň som prešiel cez tri atraktívne kopce (diely) nad Banskou Bystricou a pokochal sa peknými výhľadmi. Výlet patrí medzi stredne náročné až náročné. Turistické paličky boli osobitne užitočné pri výstupe na Horný diel a zostupe z Panského dielu na vodnú nádrž Šachtičky.

Príjemným prekvapením bol otvorený bufet na Panskom dieli a Fuggerovom dvore. Cestu mi križovali aj cyklisti a bosí chodci.

Vlastnú originálnu trasu podľa môjho návrhu uvádzam na interaktívnej mape ďalej. Atmosféru daného dňa približujem na svojich fotografiách.

Parametre výletu:

-AT-

Komentáre sú uzavreté.