Retro-vlako-výlet do Turčianskych Teplíc a Kremnice

Retrovýletníci v kúpeľnom hoteli (autor foto: JuloM)

Retrovýletníci v kúpeľnom hoteli (autor foto: JuloM)

Na netradičné strávenie nedele 13. mája 2018 sa podujalo 35 turistov. Väčšina sa poctivo pripravila a obliekla sa dobovo v štýle Prvej republiky, no bola aj hŕstka takých, čo nemali nič „starodávne“ na sebe a nepodporili (alebo nepochopili?) retropodujatie. Po veselom vítaní na hlavnej stanici partia nastúpila do medzinárodného rýchlika spolu s pani redaktorkou Kovačechovou z rádia Regina, ktorej vydarená reportáž odznela v utorok.

V Turčianskych Tepliciach sme zamierili po Kúpeľnej ulici do areálu kúpeľov. Vhod padlo spoločné fotografovanie v hoteli Royal Palace, čím ďakujeme ústretovému personálu za poskytnutú možnosť. Od Modrého kúpeľa sme zašli do rozsiahleho kúpeľného parku, kde množstvo originálnych lavičiek poskytlo zázemie na neúnavné fotenie v netradičnom oblečení. Pochváliť treba hlavne ženy, ktoré sa zodpovedne a veľmi elegantne vyobliekali ako zo žurnálu. Milé úsmevy a pohľady okoloidúcich dávali tušiť, že sme v kúpeľoch zaujali.

Nasledoval presun opäť vlakom do Kremnice po krásnej horskej železnici. Za ideálneho májového počasia sme sa dohrnuli v zástupe do centra Kremnice, kde sme nemohli vynechať spoločnú fotografiu na historickom námestí. Nasledoval voľný program v meste. Väčšina sa išla pozrieť do peknej expozície histórie lyžovania v radnici. Ostatní sa rozptýlili do okolitých podnikov, kde sme si užili slnečnú nedeľu. Opätovne sa nevšedná skupinka výletníkov stretla na vysokopoloženej železničnej stanici, kde čakali na meškajúci vlak do Zvolena.

Keďže malo podujatie pozitívny ohlas u účastníkov, tak na jeseň pripravujeme podobný nedeľný retrovýlet do okolia. Chystajte si dobové oblečenie!

Ďakujeme kamarátom z Podbrezovej, že nás podporili ich účasťou na výlete.

-TT-

Komentáre sú uzavreté.