PPPPP – Prvoaprílový pochod po pahorkoch Pršianskeho Podhradia

Rudlovská kuriozita (autor foto: TT)

Rudlovská kuriozita (autor foto: TT)

Prvého apríla 2017 partia v počte presne 17 pútnikov páchala Prvoaprílový pochod po pahorkoch Pršianskeho Podhradia. Počas priaznivého počasia prešla popod Vartovku na plošinu skokanských mostíkov, kde sa pokochala pekným pohľadom. Pri Podrybe sa ku partii pridali prví pripojenci a pokračovali popri panelárni na Partizánsku cestu a popri Bánoši do prastarej rudlovskej putiky.

Pri pumpe sa pripojil pár pútnikov a trojica pomenej popíjajúcich prešla popri podniku Lobda (bez prestávky), aby sa parťáci postretali pri Kačici. Spoločne pokračovala cez podnik Kopčok, kde pod pahýľom posedala v poludňajšej páľave. Pozdĺž potoka Laskomer postúpila pod Dúbravu do Podlavíc. Počas prestávky počkali pútnici pri pive na prítomnosť personálu pizzérie Domček a popapkali pečené produkty z pece. Priamo cez Skubín a prudkým povrchom Závozu pokračovali v pochode ponad záhradky, aby počkali potmehúda Johnyho pri plynárni (proste použil pokratší postup). V pozmenenej podobe (postupne pútnici poodpadávali) postretli príhodnú putiku na prestávku v Stupoch. Pri západe slnka postupovali do poslednej peripetie pochodu – porastom nad poslednými príbytkami počiatočného i posledného punktu pochodu. Pohostinstvo u Petra poskytlo potrebné prístrešie, posedenie, pitivo i pozornosť podniku pod zub, preto považujeme pochod PPPPP podľa propozícií za pozitívne prekonaný.

Parametre pochodu:

-TT-

komentáre 2 k článku “PPPPP – Prvoaprílový pochod po pahorkoch Pršianskeho Podhradia”

  1. Miro píše:

    Tomáš máš 100 bodov za neuveriteľne vysoký počet slov na „P“ v popise túry aj v článku „Ako bolo“. Nájsť ich muselo byť asi ťažšie ako prejsť tých 25km. Fakt zaujímavý nápad čo sa týka trasy aj myšlienky -:)

  2. funttomas píše:

    Vďaka Miro, prvotná inšpirácia bola akciou trochu iného charakteru http://www.zagurami.eu/beh-pajzlami-bratislavy/, ale náš pochod som napasoval na tunajšie podmienky, aby to bolo viac turistické. Popisy na „pé“ sme potom vymýšali viacerí na posedeniach po túre… 🙂

    Do správy som dal správny odkaz na trasu, lebo bol zle zadaný.