Martinské hole istenou cestou

Cez týždeň nás predpovede a webkamery strašili snehom a ľadom. Napriek tomu sa nás skoro tridsiatka vybrala 12. apríla 2014 skorým ranným vlakom do Martina. Trochu sme vymrzli na zastávke miestnej dopravy a o ôsmej sme vyrazili na chodník smer martinská ferrata. Obavy sa rozplynuli, lebo trasa nebola ani zasnežená, ani namrznutá. Všetci ju prešli bez väčších problémov, niektorí ľahšou vetvou B, ale väčšina ťažšou „céčkou“. Po krátkom občerstvení na chate na Martinských holiach sme vyšli k vysielaču Krížava a po hrebeni na Minčol. Stadiaľ nás čakal už len zostup do Vrútok na vlak.
Ani porucha rušňa a dvojhodinové zdržanie nám nepokazilo dobrú náladu a pekný výlet. Ak nám ferratu nezrušia poľovníci, tak sa tam určite ešte niekedy vyberieme, keď dobudujú kratší prístupový chodník.

Parametre túry:

-Števo-

1 komentár k článku “Martinské hole istenou cestou”

  1. Tomáš Trstenský píše:

    Odkaz od Milana Hlavatého: Ak bude mať niekto záujem o martinskú ferratu na Martinské hole počas leta, chcem ho upozorniť na zmenu. Ferrata už začína priamo v mestskej časti Stráne na konečnej zastávke MHD a je celá vyznačená turistickou značkou červenej farby. Priamo pri zastávke je informačný panel a začiatok červenej turistickej značky, ktorá vás povedie údolím potoka v ktorom sa ferrata nachádza. Táto spodná časť je ľahká, no romanticky krásna. Takže zabudnite na pôvodný prístup ku ferrate po žltej turistickej značke a dlhým traverzom