Zimný výstup na Skalnú Alpu

Nízke Tatry zo Smrekovice (autorka foto: SilviaF)

Nízke Tatry zo Smrekovice (autorka foto: SilviaF)

Po sobotňajšom orkáne na horách sme zamierili do Veľkej Fatry v nedeľu 28. januára 2024. Využili sme posledný víkend bezplatnej prepravy autobusom a vystúpili na Podsuchej.

Osemkilometrovou príjazdovou cestou dolinou Vyšné Matejkovo partia popri snehových mantineloch vystúpila na Močidlo. Obed sme absolvovali v znovuotvorenej chate Smrekovica, kým sa medzičasom začalo vyjasňovať. So slnkom nad hlavou sme v hlbokom prašane vyšli do sedla pod Skalnou Alpou a na skalnú vyhliadku. Prevaľujúca a stúpajúca oblačnosť vytvárala čarovné obrazy zimnej krajiny dokonale obalenej snehom. Po vychutnaní výhľadov sme sa vrátili na Močidlo, kde sa od hlavnej skupiny oddelili Johny, Ľubo a Maroš, ktorí sa vrátili na Podsuchú.

Zvyšok partie pokračoval k vojenskej zotavovni a na Malú Smrekovicu, kde opäť k slovu prišli snežnice. Hlbokým prašanom sme si razili stopu na kopec Handžabík a panenským snehom zostupovali na skalnatý bočný hrebeň. Silvii sa pokazila jedna snežnica, no hrdinsky prešla trasu aj na jednej snežnici. Za súmraku a unavení sme stihli rýchly nápoj v Bodege a šup na autobus.

Parametre túry:

-TT-

Aktuálne nie sú žiadne komentáre.

Tvoj komentár