7. Ponická jarná 30-ka (2022)

Príroda čaruje pod Jaseňovým vrchom (autor foto: PeterC)

Príroda čaruje pod Jaseňovým vrchom (autor foto: PeterC)

Konečne sa 24. apríla mohol uskutočniť pochod Ponická jarná 30-ka v tradičnom formáte. Napriek dosť nepriaznivej predpovedi počasia sa na štarte v Strelníkoch stretla desiatka účastníkov vystrojená proti dažďu.

Po úvodných metroch stúpania sme vyhodnotili, že slabý dážď neprekáža a išli sme bez plášteniek a dáždnikov. Mrholenie rýchlo ustalo a mohli sme si vychutnať prebúdzajúcu sa jar s čarom prevaľujúcich sa hmlových chmár. Pred Povrazníkom volal Michal, kde sme, tak sme ho márne čakali. Nakoniec nás predbehol a čakal na Úslní. Z nenazdajky sa vynoril pokladník Jano, tak nás napokon putoval presný tucet.

Nad Ponikami nás potešila trhajúca sa oblačnosť a občasné slnko. Čerešne v kvete a tiež krása fresiek v ponickom kostole, kde práve skončila omša. No nemilé prekvapenie bolo pred ponickou krčmou, ktorá zanikla. Janči sa rozlúčil a pokračoval domov do H. Mičinej a my k lavičke lásky. Pod Vašanicou sa zas odpojil tradične Johny a Ľubo, zvyšok pokračoval cez Tri duby. Nakoniec sa všetci s minimálnym rozdielom stretli v šalkovskom hostinci, kde polovica trasu ukončila. Tu nás prvý raz zastihol dážď, preto sme využili prístrešie. Posledná pätica účastníkov dokončila trasu po pravom brehu Hrona do cieľa.

Účastníci neľutovali, že sa vybrali za horšieho počasia na túru, lebo nakoniec bolo lepšie ako sme boli vystrojení proti dažďu a prebúdzajúca príroda mala svoje čaro aj pri zamračenom nebe.

Parametre túry

-TT-

Komentáre sú uzavreté.