Šípska Fatra (Ostrô a Šípy) a pokazený vlak

V Podšípe (autor foto: MilanB)

V Podšípe (autor foto: MilanB)

Po skorom rannom stretnutí sedmičky turistov v sobotu 6. júna 2020 sme nastúpili na rýchlik do Vrútok. Po prestúpení na vlak sme sa dostavili do Lubochne o 7.30 h.

Najprv sme sa išli posilniť rannou kávičkou v Lubochni (niektorí pivkom). Ostrým nástupom cez hrebeň Havran sme sa dostali do sedla pod Ostrým. Po občerstvení na sedle pod Ostrým sme pokračovali na vrch Ostrô. Z jeho vrcholu sme sa kochali peknými výhladmi a obdivovali sme kvetenu, ktoré sa tu nachádzala ako aj počas celej túry.
K nám sa ešte chceli pripojiť dvaja turisti z klubu, ktorí prišli neskôr autom. Napokon absolvovali túru idividualne zo Stankovian cez Šíp pričom výstup na Ostrô vynechali.
Z vrchu Ostrô sme pokračovali cez Žaškovské sedlo na Šíp. Cestou sme obdivovali skalné výtvory a zastavili sme sa pri jaskyni pod Šípom. Odtiaľ sme pokračovali na Podšíp, kde sme si pozreli staré drevenice, kde sa dá aj turistom prenocovať.
Vlak sme stihli do Vrútok len tak-tak. Cestou sa pokazil rušeň pred Vútkami, tak čas pokiaľ sme museli čakať na druhý rýchlik, sme využili na tlačovku v staničnej reštaurácii. Aj keď sme neskôr prišli domov, myslím, že každý bol spokojný.
-MilanB-

Komentáre sú uzavreté.