Jesenné klubové sústredenie Južný Spiš

Lúkami Bukovca (autor foto: RoboV)

Lúkami Bukovca (autor foto: RoboV)

Sústredenia v Nálepkove sa zúčastnilo 14 turistov, ktorí zamerali aktivity do Volovských vrchov, ktoré sú pre nás dopravne ťažko dostupné na otočku z bydliska. Vo štvrtok navštívili dedinku Hnilčík s banským skanzenom (múzeum a návšteva štôlne Ľudmila) a následne miesto duchov – opustené kúpele Čierna Hora. Po tme dorazili do Nálepkova, kde ich čakala večera na obecnej ubytovni.

V piatok sa vytvorili dve skupinky – dámy išli na Folkmarskú skalu z Kojšova so zostupom do Folkmarského sedla. A pánska jazda išla z Prakoviec na Kojšovskú hoľu do Kojšova.

Sobota bola v znamení krásnej hrebeňovky Hnileckých vrchov z dedinky Závadka cez Sosničky, Holý vrch a Bukovec (Buchwald) do Švedlára. Atraktívnosť výletu umocňovala ranná inverzia v údoliach a poludňajšie hodinové vylihovanie a slnenie sa na vrchole Bukovca s krásnym kruhovým výhľadom. Večernou odmenou bolo saunovanie.

Nedeľa bola tradične dňom odchodu, čiže dve posádky išli ráno rovno domov a zvyšok pánskej zostavy išiel do centra južného Spiša – do Gelnice, kde si pozreli historické centrum (Banícke námestie, ruiny hradu Turzov, Lutherove námestie…) a preplneným večerným expresom sa vrátili domov.

Najbližšia návšteva Nálepkova je v pláne začiatkom roka 2019, ak budú vhodné snehové podmienky na bežky a snežnice, tak by sme tu absolvovali „klubový zimný zraz“, nakoľko sa pre rok 2019 nenašiel žiadny organizátor celoslovenského zimného zrazu KST (koná sa len medzinárodný zimný zraz v ČR). 

-TT-

Komentáre sú uzavreté.