Značkárska brigáda na Ondrejskej holi

Rezanie kosodreviny pod Ondrejskou hoľou (autor foto: TT)

Rezanie kosodreviny pod Ondrejskou hoľou (autor foto: TT)

Počas víkendu 15. – 17. júna sa konala značkárska brigáda v Nízkych Tatrách v oblasti Ráztockej hole. Napriek nezáujmu našich členov pre atraktívnejšie podujatia (VhT výstup na Širokú vežu a trojdňovka s pršianskymi turistami v Súľovských skalách) sa brigáda uskutočnila. Okrem organizátora sa brigády zúčastnil len jeden náš člen – Róbert! Je to smutné, lebo stále počuť od turistov, že tu a tam je zlý chodník, zlé značenie, poškodený smerovník, ale zlepšiť stav je ochotný málokto! Na to, že sme od tohto roku najväčší turistický klub v meste…

Našťastie vďaka podpore hlavného značkára nášho regiónu – Jána Oravca z Horných Pršian, ktorý brigádnikom zabezpečil dopravu, ubytovanie i pracovné náradie, sme sa mohli vo štvorici stretnúť na lesníckej chate Ramženô pod Kabencom. Vysoko položený zrub nám bol základňou na celý víkend. Dvaja značkári Majka a Igor išli obnoviť modrú značku na úseku Košarisko – Ondrejská hoľa – Ráztocká hoľa – Ráztocké lazy – Ráztoka. Robo s Tomášom zobrali motorovú pílu a strihacie kliešte a zamierili na zarastený chodník. Keď sa minulo palivo v motorovej píle, nastúpilo manuálne strihanie kosodreviny. V sobotu sme prerezali úsek Ondrejská hoľa smer Košarisko s dĺžkou 1 kilometer a v nedeľu ešte viac zarastený úsek Ondrejská hoľa smerom k Ráztockej holi s dĺžkou 530 metrov.

V prípade záujmu je možnosť reparátu v termíne 13. – 15. júla 2018 opäť na chate Ramženô. Bude treba dokončiť prerezávku kosodreviny na úseku Ondrejská hoľa – Ráztocká hoľa. Budem rád, keď tam uvidím turistov, ochotných niečo urobiť, nielen rozprávať do vetra! Určite viete, že nie je nič príjemné predierať sa chodníkom zarasteným kosodrevinou. Okrem stihačov uvítame aj odhadzovačov (odhadzovačky) odrezkov, čo je práca pre kohokoľvek.

-TT-

Komentáre sú uzavreté.