Valentínsky víkend 2015

Martinská ferrata HZS

V sobotu 14. 2. 2015 najskôr dvanásti účastníci vystúpili martinskou ferratou za pomoci mačiek a čakanov a potom na bežkách sa vrátili ku svojim autám na parkovisku v Martine-Stráne. Odmenou im bol hlavne výstup po ľade a v hlbokom snehu (asi 70 cm) pod krásnou modrou oblohou.

-MH-

Lyžiarsky prechod Muránskou planinou

Desiatka účastníkov nasmerovala svoje bežky na Muránsku planinu, kde sa konal 37. ročník lyžiarskeho prechodu naprieč pohorím. Ideálne snehové podmienky a gýčové modré nebo bolo po celý deň. Na náročnej trase boli dve občerstvovacie stanice. Dušan musel pre pokazenú (natrhnutú) topánku skrátiť trasu. Výstup na najvyšší Kľak nás odmenil krásnym výhľadom na Nízke, Západné i Vysoké Tatry, kde sme si užívali nádherné zjazdy v prašane na Nižnú Kľakovú. Najťažší zjazd od útulne do Hrdzavej doliny sa nezaobišiel bez pádov, ale našťastie do hlbokého snehu. Jedinou chybou bola cesta dolinou vyjazdená od lesných mechanizmov do Muráňa, kde všetkých čakal chutný guľáš a príšerne studené pivo.

Parametre túry:

-TT-

Lyžiarsky prechod Donovaly – Šachtičky/Selce

Nedeľa 15. 2. bola opäť v znamení bežiek. Zamierili sme na overenú trasu z Donovalov smer BB. Hneď na úvod sme stratili Riu a Ondra v okamihu ako sa ženy rozhodli pre rannú kávu. Po upravenej trase sme sa preplietali s bežkármi z Vibramy a Lokomotívy. Na Šachtičke sa ženská časť oddelila a zavolali si odvoz domov. Králikovci, Štefan a Tomáš sa rozhodli zísť do Seliec, kde ich prekvapil kvalitne upravený okruh do Čachova.

-TT-

Komentáre sú uzavreté.