46. zraz VhT v Tatranskej Lomnici

Tradičný zraz vysokohorských turistov vo Vysokých Tatrách zasa zmenil svoje miesto pobytu, tentoraz to bol hotel Morava v Tatranskej Lomnici. No a tradične mal na ňom najväčšie zastúpenie náš klub a to 27 účastníkov. Do tretice tradične opäť bolo zlé počasie.

28. 6. (piatok) sme sa vydali spolu s priateľmi z Horných Pršian na Zelené pleso. Tam sme sa rozdelili na dve samostatné skupiny. Jedna si vybrala Kolový štít a druhá skupina Jastrabiu vežu. Popoludňajšia búrka však zastavila prvú skupinu tesne pod hlavným hrebeňom, kde sa museli otočiť späť. Druhá, takmer 16-členná skupina, dosiahla vrchol Jastrabej veže, no zostup im poriadne skomplikovala už spomínaná búrka.

Druhý deň zrazu 29. 6. (sobota) boli opäť  predpovedané búrky, preto väčšina účastníkov zrazu volila akcie len do dolín, alebo na horské chaty. No jedno naše šesťčlenné družstvo sa aj tak vybralo na Lomnický štít s podmienkou, že to okamžite otočia, ak bude náznak búrky. O pol jedenástej už boli  na druhom najvyššom vrchole Vysokých Tatier a rýchlo začali zostupovať. No aj tak ich búrka chytila na posledných reťaziach.

Parametre vybraných túr:

28. 6. Kolový štít

    29. 6. sedlo Sedielko

    Fotografie z výstup na Jastrabiu vežu a Lomnický štít od Petra.

      -MH-

      Komentáre sú uzavreté.